Kuuden viikon kiertue Venäjällä – hyppy tuntemattomaan?

Luutuneista mielikuvista ja ennakkoluuloista on vaikea päästä eroon. Kaltaiselleni 80-luvulla lapsuuttaan eläneelle itänaapurin musiikin suurin tähti on yhä Alla Pugatsova, ja kaikkea meininkiä varjostaa tietty itäblokin harmaa ankeus. Nyky-Venäjä ei enää mahdu tuohon muottiin ja ennenkaikkea siitä on tullut tärkeä keikkamaa monelle suomalais-bändille. Kuten The Rasmukselle.


Ennakkoluulojen muuttamiseen ja mielikuvien päivittämiseen tuli mahdollisuus, kun The Rasmus kävi ties kuinka monennetta kertaa Venäjällä kiertämässä. Kuuden viikon rundin sujumisesta kertoo lavamanagerina ja rumputeknikkona toiminut Kari Reini.
Vaikka Reini oli käynyt aiemminkin Venäjällä niin soittamassa kuin kiertueteknikkona, ei hänellä ollut mitään haisua siitä mitä tuleman pitää. Aiemmat vierailut olivat olleet Moskova-Pietari-akselille suuntautuneita lyhyitä visiittejä. Edellämainitut kaupungit edustavat kuitenkin aivan erilaista Venäjää muuhun maahan verrattuna. Nyt edessä oli kuuden viikon mittainen ”ihmiskoe”, joksi Reini reissua nimittää.
Kaksikymmentäyksi konserttia sisältänyt kiertue risteili ympäri Venäjää rannikolta rannikolle.
– Me käytiin Jäämerellä, Tyynellämerellä, Mustalla- ja Itämerellä. Ja monessa paikassa niiden välissä, kuten Baikalilla ja muualla Siperiassa.
The Rasmus on hyvin suosittu yhtye Venäjällä, ja lukuisat kiertueet siellä miltei samalla henkilökunnalla ovat hitsanneet ryhmän hyvin yhteen ja suurimmat sudenkuopat jo tunnetaan. Siperia on kirjaimellisesti opettanut. 

•••

Lue mehukkaat muistelot kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 5/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

24.10.2018
|
Teksti: Misha Koivunen | Kuvat: Kari Reini ja kiertueen arkisto
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy