Mooer-pedaalit – onko koolla väliä?

Mooerin pedaalit ovat herättäneet huomiota kompaktin kokonsa ja hinnoittelunsa ansiosta. Konsepti on houkutteleva, joten otimme tarkasteluun viisikon, jossa on mukana tyypillisiä kitaristin perusefektejä. Mooer Audio

Mooer Audio on uudehko tulokas näillä markkinoilla. Kiinan Shenzenin kotipaikakseen ilmoittavan yhtiön tuotteistoon kuuluvat erityisesti sähkökitaran ja -basson lisälaitteet, kuten multiefektit ja yksittäiset efektipedaalit. Pienten pedaalien suosio on kasvanut, ja tällaisia Mooer tarjoaa Micro- ja Spark-sarjoina. Micro-mallistoon kuuluu kokonaisuudessaan lähes 50 muotoilultaan identtistä ja metallikuoriin pakattua kitara/ bassopedaalia, joista poimittiin viisi edustajaa tähän juttuun.
Micro-sarjaan kuuluu myös M-5-alumiinisalkku, jossa on omat kiinnityspaikat viidelle pedaalille. Lokerot on johdotettu valmiiksi, mutta virran syöttöön tarvitaan erillinen virtalähde. Salkkua ei kuitenkaan testattu tässä yhteydessä.

Mooer Blues Mood tarjoaa overdrive-tyylistä maltillista säröä. Simppeli säätöpuoli on tarkoituksenmukainen ja
plussana tulee lisäksi bright/fat-kytkin, joka pienestä koostaan huolimatta vaikutti käyttöä kestävältä. Miniatyyrinappuloiden (level ja tone) vääntäminenkin onnistuu melko näppärästi, tosin koostaan johtuen level tuntui reagoivan muutoksiin todella herkästi.

Näin alkaa Timo Östmanin kirjoittama laitearvio, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin painetussa numerossa 4/2014.


Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta
 

03.09.2014
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy