Peter Erskine – pannujen mestari!

Peter Erskine on soittanut ammatikseen yli 40 vuotta rytmimusiikin huippunimien kanssa: Weather Report, Steps Ahead, Steely Dan, Brecker Brothers, Yellowjackets, Pat Metheny, John Scofield...
Loputon luettelo kattaa satoja albumeita ja tuhansia keikkoja edellä mainittujen sekä lukemattomien muiden kanssa.
Nyt puhuu kokemus.

Kun Riffin toimittaja istahtaa alas tenttaamaan Peter Erskineä, maailmankuulu rumpuauktoriteetti on juuri päättänyt parituntisen mestariluokan Sibelius-Akatemian jazzosastolla.
Klinikoinnin lisäksi Erskinen syyskuiseen, tiiviisti aikataulutettuun visiittiin kuului jazzkeikkaa Iiro Rantalan kanssa ja ties mitä. Varsinaisesti Erskinen lennätti Helsinkiin kuitenkin hänen nimeään kantava konsertto, joka on sävelletty rumpusetille ja sinfoniaorkesterille.
Brittiläisen nykysäveltäjä Mark-Anthony Turnagen uudessa sävelteoksessa jazz- ja lattarivaikutteita uitetaan konserttimusiikkiin omintakeisella tavalla. Kyseessä on tilausteos Erskinelle, joka kuljettaa miestä pitkin maailmaa parhaimmillaan kerran kuukaudessa, kaikkien muiden keikkojen ohessa.

Tältä pohjalta lienee syytä kunnioittaa Erskinen lausumaa: ”Muusikko kuulostaa paremmalta, kun ei yritä liikaa. Anna itsellesi lupa soittaa vähemmän – ja kuunnella muita enemmän.”


Lue Riffin numerosta 5/2014 mitä muuta kokeneella muusikolla on sanottavanaan rumpujensoitosta, musiikista, musiikkikoulutuksesta ja soittokamoista. mestarirumpalia haastatteli ja jutun Riffiin toimitti Tommi Saarela.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

15.10.2014
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy