Rautalanka elämäntapana – alakulttuuri pitää pintansa

Agents-yhtyeen suosio antoi rautalanka-musiikille uuden nosteen, jonka jälkimainingeissa elää vahva ja sitoutunut harrastajakunta.

Jori Venemies  ja Juha Heinonen ovat soittaneet rautalankaa koko ikänsä. Vuosituhannen vaihteessa heidän yhtyeensä, solisti Pekka Tiilikaisen kanssa muodostettu Beatmakers, keikkaili parhaimmillaan 100 esiintymisen vuosivauhdilla. Bändin alter egon eli surf-projekti Supertubesin albumi Wham! Experience (vierailijana Los Straitjacketsien Eddie Angel) tuli kakkossijalle englantilaisen Pipeline-lehden Album of the Year -äänes-tyksessä vuonna 2008.


Tapaan kaverit Hämeenlinnan Suisto-klubilla, jossa Beatmakersin on määrä soitella taas elokuussa. Myös tämä yhtye sai aikoinaan lisäpontta Agentsin suuresta suosiosta.

– TV:ssä oli sellaisia ohjelmia, joissa iskelmä- ja rautalankabändit pääsivät esiintymään. Me päästiin siihen Huvin vuoksi -ohjelmaan. Sen ja Levyraadin avulla saatiin aika paljon keikkaa, bändin basisti Jori Venemies aloittaa.
 

 

Kamapuolella Jori Venemies luottaa kotimaisiin tuotteisiin: kuvassa Vuorensaku Beatmaker IV -basso, Hehku Beatmaker 150 -nuppi ja Änäkäinen King 15" kaappi.

Mitä kaikkea muuta rautalangan soittoon tarvitaan ja mitä liittyy "skeneen", sen voit lukea Timo Östmanin toimittamasta artikkelista, Riffin printtinumerosta 4/2016.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

31.08.2016
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy