Nayteikkuna

Sami Arola – Aurinkokuningatar oli biisi, joka oli vain pakko toteuttaa

Valovuosi-yhtyeen reggae-poljentoisesti popahtava Aurinkokuningatar oli yksi tämän vuoden ehdottomista kesähiteistä. Projektiin ulkopuolelta tullut tuottaja Sami Arola kertoo, että kappaleesta tehtiin studiossa jopa 50 eri versiota.

Kun Valovuoden Aurinkokuningatar julkaistiin viime kesän kynnyksellä, tekijät itsekin hämmästyivät, kuinka no-peas-ti biisi sai tuulta alleen ja lähti jylläämään matkaansa kesähitiksi.

– Tiedettiin, että biisi on hyvä, mutta olihan se yllätys, että se lähti niin nopeasti lentoon. Meillä oli kunnon kyttäysraati, kun seurattiin soittolukuja koko ajan, biisin tuottaja Sami Arola muistelee alkukesän hetkiä.

Aurinkokuningattaren taustatarina ulottuu Valovuoden Joonas ”Kuuppa” Naskalin sooloprojektiin. Jossain vaiheessa kuvioihin mukaan tulivat Outi Keskitalo ja Sami ”Samson” Tamminen, ja heistä muodostui kolmen vokalisti-muusikon kokoonpano. Aurinkokuningattaren sävellys syntyi ses-siois-sa Tammisen mökillä Sappeella alkuvuodesta.

Arola ja Naskali ovat tuttuja opiskeluajoilta Virroilta Pirkanmaan ammattikorkeakoulun äänituotanto-opintojen parista. Arolalla on taustaa peli- ja elokuvamusiikkipuolelta samoin kuin Naskalilla, joka on myös pyöritellyt omia bändi- ja sooloprojektejaan ja joka on Valovuoden omien sanojen mukaan ”kalju reggaelaulaja ja poppituottaja”. Keskitalon taustat ovat pop/rock-osastolla ja nykyisin myös konemusiikissa. Tamminen puolestaan on räppäri, jonka oma soolomateriaali on melodista räppiä.
 

Näin alkaa Riffin printtinumerossa 6/2015  julkaistu haastattelu, jonka toimitti  Kalle Heino.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, sekä hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

02.12.2015
|
Kalle Heino
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy