Teho Majamäki – äänimaisemien maalari

Musiikillinen maailmanmatkaaja ja lyömäsoitintaiteilija Teho Majamäki on soittanut näkyvillä paikoilla pian parikymmentä vuotta, ja julkaisee tänä vuonna ensimmäisen albumin omissa nimissään. Colours läväyttää kuuluville multi-instrumentalistin omintakeisen musiikkimaailman koko kirjon.

 

Samuli ”Teho” Majamäki tuli suuremmalle yleisölle tutuksi 1990-luvun lopulla Ismo Alanko Säätiön alkuperäiskokoonpanosta. Rokin suunnalla ensimmäinen mainittava orkesteri oli kuitenkin jo saman vuosikymmenen alusta levyttänyt joensuulainen punk-orkesteri HC Andersen. Sen riveissä Teho tutustui Jukka Ormaan ja Jouko Hohkoon, ja muutettuaan Helsinkiin sai soittimilleen tukikohdan Hohkon treenikämpiltä.

– Ismo Alanko sattui käväisemään kämpällä, ja oli kysynyt kiinnostuneena Jokelta että ’kenen kamat noi on?’, hänhän on itsekin klassista musiikkia opiskellut ja soittanut. Tutustuttiin, alettiin treenata ja sitten oltiinkin jo tekemässä Alangon levyä, jonka nimeksi tuli ”Irti”, Majamäki muistelee.

•••

Näin alkaa Riffin numerossa 1/2015  julkaistu haastattelu, jonka toimitti Tommi Saarela. Juttu on nyttemmin luettavissa myös Riffin sivustolta ja se aukeaa esimerkiksi tämän linkin kautta.

Voit tutustua myös muihin arkistosta esiin kaivettuihin haastatteluihin valitsemalla Ylälaidan palkista kohdan "Artikkelit"  -> "Haastattelut".

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

 

11.02.2015
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy