"Akustisen äänen tallentaminen mahdollisimman samankaltaisena on taidetta."

 

 

Toteaa Riffin haastattelussa Al Schmitt, jonka tuottajan ja äänittäjän ura on kestänyt jo yli 50 vuotta. Al Schmittia pidetään eräänä maailman parhaista jazzin ja erityisesti laulun äänittäjistä, ja meriittilistalta löytyvätkin mm. Frank Sinatra, Elvis, Sam Cooke, Ray Charles, Natalie Cole, George Benson, Diana Krall, Celine Dion, Paul Anka, Barbara Streisand, Michael Buble ja Paul McCartney.

Schmittin ovat halunneet puikkoihin myös sellaiset pop- ja rock-sektorin tekijät kuin vaikkapa Jefferson Airplane, Steely Dan ja Toto.

Jälki on niin vakuuttavaa, että mies on voittanut parhaiten äänitetyn levyn Grammyn peräti yhdeksän kertaa (ensimmäisen Grammynsä Schmitt sai jo vuonna 1963 äänitettyään Henry Mancinin musiikin elokuvaan "Hatari") ja Schmittin äänittämistä levyistä 160 on myynyt Yhdysvalloissa kultaa tai platinaa.

Al Schmittia haastatteli Riffiin kokenut äänittäjä-tuottaja-muusikko Janne Viksten, hioi ammattitaitoaan keväällä 2012 viikon ajan Schmittin vetämällä äänitys- ja miksauskurssilla Ranskassa.

 Lue yksinoikeudella Riffille annettu Al Schmittin haastattelu paperilehden numerosta 5/2012, tai digiversiona lehtiluukku-palvelusta: http://www.lehtiluukku.fi/lehdet/riffi

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   
06.09.2012
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy