Boss VE-20 – laulajan harmonia- ja efektilaite

 

Teksti: A-J Syrjänen

VE-20 antaa työkalut laulusoundin ekvalisointiin, kompressointiin ja efektointiin. Lisäksi mylly jauhaa solistille lisäharmonioita tilauksen mukaan.

Jämäkkään valumetallikoteloon koottu VE-20 toimii joko ulkoisella virtalähteellä tai kuudella AA-koon paristolla/akulla. Liittimistö on niukka, mutta purnukan käyttötarkoitusta hyvin palveleva. Kummallakin polkusimella on useampi virka: nopeilla, lyhyillä polkaisuilla vasen toimii laitteen on/off-kytkimenä ja oikea kytkee päälle sille ohjelmoidun toiminnon, esimerkiksi harmonia-efektin tai vaikkapa kaiun. Pitemmillä painalluksilla saa käyttöönsä loopperin ja presettien vaihdon.
VE-20 tarjoaa 50 muistipaikkaa efekteille jotka on jaettu omiin lohkoihinsa. Tehosteita voi käyttää yhtä aikaa ja niiden taso on korkea. Työkaluilla voi muokata dynamiikkaa, korjata virettä, ekvalisoida, luoda viive- ja kaikutehosteita sekä muutamia erikoisefektejä. Säätämiseen on tarjolla vain kunkin efektin oleellisimmat perusparametrit, käypä ratkaisu keikkakäyttöä ajatellen.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

28.01.2010
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy