Cobran puraisu voi tietää menoa

 

Framus Cobra on omaleimainen, midillä höystetty täysputkipeli, joka tarjoaa äänellistä voimaa riittämiin. Oli musiikillinen genre blues tai tuhdimpi rock vahvistimen tymäköillä soundeilla kelpaa mättää menemään.

Punahehkuisen Framus Cobran keinopinta mukailee tarkemmin katsoen hieman mustaa käärmennahkaa. Tuhti rakenne ja reilu kahva ovat perusteltuja, kun laitteella on painoakin 18 kg ja risat päälle. Etupaneeli on jaettu neljään osioon; kolmeen kanavalohkoon ja mastersäädinosioon. Kanavien säätimistö nojaa peruskattaukseen kun master-puolella on käytössä neljä potentiometriä äänentasojen, efektien ja bassotoiston säätämiseen.

Pelotonta kurottelua

Cobra voi vahvistimena ohjata helposti harhaan. Lähtökohtaisesti korostuneet yläkeski- ja ylärekisterit ovat siinä määrin kirpakkaa tavaraa, että on syytä alkajaisiksi vääntää presence ja treble nollille. Näiden potentiometrien harkittu raottaminen yhdessä kanavien gainien kanssa paljastaa nimittäin yllättävän suuren määrän eri luonteella pakattuja sointeja. Neuvo perustuu omakohtaisesti opittuun, sillä vahvistimen ensityypitys sai ensin aikaan melko varautuneita mietteitä. Kun ymmärsin lähteä säätimistön kanssa liikkeelle harkitummin koin löytäneeni Cobran jujun. Ja täytyy sanoa, että soittokertojen lisääntyessä tuntuu kuin vahvistin aukeaisi kerta kerralta enemmän ja aina vain parempaan suuntaan.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 7/2008.

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Teksti: A-J Syrjänen
Kuva: Tommi Posa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy