Cympad-vaimentimet – pellit hallintaan

|
Image
Image
 

Teksti: Tommi Saarela

Meluisia rumpuja on helppo vaimentaa kotikonstein tai tehdaspatentein, symbaalien kanssa on ollut hankalampaa. Nyt olisi tarjolla rohtoa vaivaan.

Jos setti soi tilanteeseen tai tilaan nähden liian lujaa, rumpukalvojen demppaus onnistuu käden käänteessä. Sen sijaan liian äänekkäästi, kirkkaasti tai pitkään soivien peltien hallinta on hankalampaa ilman merkittävää soundihävikkiä. Tarpeeseen tarjotaan nyt siistin näköisiä ja napakan tuntuisia solukumialustoja.
Halkaisijaltaan pienin, 40 millimetrin Cympad ei ole vaimennin, vaan korvaa perinteisen symbaalihuovan. Huopakiinnitykseen verrattuna symbaali ei lähde pyörimään telineessä yhtä herkästi ja solukumista valmistetun pehmikkeen voi uskoa säilyttävän muotonsakin pidempään.

Varsinaisia vaimentimia on viittä kokoa 50-millisestä symbaalin kuvun peittävään 90-milliseen. Kokeilimme tukkuboksia josta löytyy pari kokoa kutakin. Edullinen paketti tarjoaa säätövaraa kymmenen millin välein, joten eri peltikattauksille on helppo räätälöidä sopiva vaimennus joka soittotilanteeseen. Myös keskenään pahasti eri voimakkuuksilla soivien symbaalien balansointia voi Cympadeilla helpottaa

 

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.