Nayteikkuna

Daisy Rock Guitar Company – kukkia ja perhosia

 

Sano se kukkasella! Soita sydämellä. Parempi perhonen vatsan päällä kuin sen sisällä.

– Kaikki ikiaikaisia, laajalti tunnettuja ja todeksi punnittuja viisauksia. Ja nyt ajankohtaisempia kuin milloinkaan.

 

Daisy Rock Guitar Companyn perusajatus on yksinkertainen: muotoillaan soittimet sellaisiksi, että tyypillistä macho-sankaruutta pönkittävien muotojen sijasta vedotaankin kauniimman sukupuolen estetiikan tajuun. Kun kitara onkin kukka, sydän tai perhonen eikä se tavallinen kulmikas pitkäsarvi, kirves tai teräväsakarainen tähti, luulisi tyttöjenkin tarttuvan sähkösoittimeen innolla. Voimanainen idean takana on Tish Ciravolo, jolla on näkökulmaa asiaan niin kitaristina kuin puolisonsa omistaman Schecterin kitaraverstaan työntekijänäkin. Ja näkökulman tukena arvattavastikin melkoinen määrä arvokkaita kontakteja, joiden avulla tehdä ideasta totta.
Soittimet suunnitellaan ja markkinoidaan Kaliforniasta, mutta tuotanto on kustannussyistä kaukoidässä; osin Kiinassa, osin Indonesiassa.
Aivan alkuun hanke herätti julkisuudessa huvittuneisuutta, mutta melko nopeasti Tish Ciravolon idealle lakattiin naureskelemasta, kun kuluttajat osoittivat käytännössä, että tällaisille soittimille on oikeasti kysyntää ja alan lehdistö antoi niistä kelpo arviot.

 

 

Teksti: Martin Berka, kuvat: Tommi Posa

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 5/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 
 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy