Digidesign Eleven Rack – kitaristin tarpeet räkissä

 

Teksti: Sami Sarhamaa

Aiemmin pelkkänä Pro Tools -plugina toiminut Eleven on saanut rautakaiman, jolla kitaristi saa käyttöönsä lähes kaikki työkalut soundin rakentamiseen niin keikalle kuin studioon.

 

Eleven Rack on monipuolinen värkki. Mukana tulevan Pro Tools LE 8:n ohjauksessa se toimii ensinnäkin audio- ja midi-korttina USB2-väylässä. Tässä toimessa se on jonkinlainen Mboxien ja 003 Rackin välimuoto. Ilman softaohjausta Eleven Rack taas on itsenäinen kitaraprosessori, jota voidaan käyttää kytkettynä linjaan, aktiivikaiuttimiin tai kitaravahvistimeen.

Omalla DSP-piirillään Eleven Rack laskee reaaliajassa käytössä olevat soundit, jotka perustuvat matemaattiseen mallintamiseen. Kitaraetuasteiden ja -kaappien lisäksi laatikosta löytyy niin säröjä, viiveitä ja choruksia kuin kaikuja ja phasereitakin. Viritysmittari on mukana sekin. Sopivat virtuaalilaitteiden kokoonpanot asetuksineen varastoidaan 208 Rig-muistipaikkaan, joihin jokaiseen mahtuu vahvistin, kaiutin sekä seitsemän eri efektiä. 104 ko. muistipaikoista on käyttäjän muisteja, joihin voidaan kirjoittaa omia asetuksia.

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

28.01.2010
|
Sami Sarhamaa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy