Don't mess with Texas!

|
Image
   

Teksti ja kuvat: Matti Kesäläinen

Idea reissusta eteläisen Teksasin musiikin alkulähteille syntyi aikanaan Stevie Ray Vaughanin Texas Flood -LP:n julkaisun jälkeen. Kuten moni varmaan vielä muistaa, saimme tuolloin lukea monista haastatteluista, että mies oli kelannut omia juttujaan Austinin klubeissa vuosia ennen Montreaux:n jazz-festivaaleilta alkanutta nousuaan maailmanmaineeseen. Noissa etelän baareissa täytyi siis olla liuta sellaisia bändejä, joista täällä pohjoisessa ei kukaan tiedä mitään, eikä ehkä tule koskaan tietämäänkään, jollei käy itse paikalla päällä tsekkaamassa.

Kun oma elämäntilanne vihdoin salli reissun toteuttamisen, istahdin joulun alla vaimoni kanssa toiveikkaana Houstonin koneeseen. Viereen istunut valtava äijä oli varustettu ZZ Top -parralla ja kitaristi hän olikin, mutta kotoisin Baijerista ja menossa Acapulcon seudulle veivaamaan kolmeksi viikoksi iskelmää bändinsä kanssa! Viikon turistiajelujen (joista hieman toisaalla) jälkeen pääsimme matkan varsinaiseen musiikilliseen kohteeseen eli SRV:n kotikaupunkiin Austiniin, joka mainostaa itseään iskulauseella "Live Music Capital of the World", mille löytyy kieltämättä katetta. Väkimäärältään Helsingin kokoisessa kaupungissa on yli 150 musiikkiklubia ja heikoimpanakin (maanantai-) iltana niissä mäiskii yli 30 bändiä. Vilkkain ilta on perjantai. Musiikillinen painopiste on eittämättä bluesissa, mutta myös jazz ja alternative pop ovat hyvin esillä.

Austinin elävän musiikin ja iltaelämän keskus on Sixth Street, joka halkoo kaupungin keskustaa itä-länsisuunnassa. Toki klubeja on muuallakin, mutta tällä kadulla niitä on todella vieri vieressä.

Oheinen tekstinäyte on ote Matti Kesäläisen kirjoittamasta matkakertomuksesta, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffi-lehden painetusta numerosta 2/2001.

Riffin irtonumeroita myyvät Rautakirjan kioskit, lehtipisteet ja hyvinvarustetut musiikkiliikkeet kautta maan.

Sekä uusinta että aiemmin ilmestyneistä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta sähköpostilla, puhelimella tai näiden sivujen tilausosiosta.

Sähköposti: riffi@riffi.com