Drome Classic -vahvistin tarjoaa EBS-soundia edullisessa paketissa

|
Image
 

 

Klassinen ulkonäkö on bassovahvistinten uusin trendi. Ruotsalainen EBS-yhtiö esitteli Frankfurtin musiikkimessuilla Classic Line -kaappisarjan sekä upouuden Drome Classic -kombovahvistimen. Ulkonäön ohella Drome Classic lupaa myös hiukan vanhahtavaa soundia. Edullinen hinta tekee paketista erityisen houkuttelevan.

 

Drome Classic on EBS:n edullisin kombo. Laite on valmistettu Etelä-Koreassa ja myös Classic Line -kaiutinkaapit rakennetaan Aasiassa. Tässä ei ole kyse kuitenkaan anonyymeistä halpatuotteista, vaan koko EBS:n suunnittelu- ja kehitystyö tapahtuu edelleen Ruotsissa. Ainoastaan Classic Line -tuotteiden tuotanto hoidetaan alhaisemman kustannustason takia muualla.

Pieni musta

Ulkonäöltään Drome Classic on varsin tyylikäs tapaus, jossa näkee selvästi varhaisen 1970-luvun vivahteita. Pieni kombo on helposti roudattavissa – kahvat löytyvät sekä vahvistimen päältä että molemmilta sivulta. Lisäkahva kaapin alla taas mahdollistaa kätevästi kombon kallistamisen taaksepäin.
Etukankaan taakse suojaan jäävät 12-tuumainen kaiutin ja piezokeraaminen diskantti-elementti sekä kaapin refleksi-aukko.
Etu- ja takapaneelit ovat selkeät ja kaikki laitteen ominaisuudet ovat helposti havaittavissa.

Drome Classicin etuvahvistin on uudistettu ja virtaviivaistettu versio ruotsalaisesta Drome-etuvahvistimesta. Keskeisimmässä asemassa kaikissa EBS-vahvistimissa ovat nelialueinen taajuuskorjain ja Character-toiminto. Drome Classicin keskialueen taajuuskorjain antaa mahdollisuuden säätää filtterin vaikutusalueen keskitaajuutta. Lisäksi sitä voi middle-nupin vasemmassa ääriasennossa käyttää myös jyrkkänä notch-filtterinä, mikä auttaa kierron torjunnassa puoliakustista tai kontrabassoa soitettaessa.

Teksti: Martin Berka, Kuvat: Tommi Posa, sekä EBS

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 5/2007).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.