Eliitin makuun?

|
Image
 

Gretsch luo nimenä heti hyvin odottavan tunnelman – onhan kyseessä yksi maailman arvostetuimmista rumpumerkeistä, eikä lähes satavuotinen traditio rumpujen valmistamisesta voi olla näkymättä ja kuulumatta. Hinnakkaan Amerikan-malliston rinnalle on hiljattain tuotu edullisempi, Taiwanilla valmistettu Catalina Elite -sarja, josta sain koesoittoon viiden rummun perussatsin. Laatikot avattuani edessäni oli setti, jonka sävähdyttävä tummanpunainen väri yhdistettynä vaahteranvärisiin bassarin vanteisiin loi hienon visuaalinen vaikutelman. Semmoista kelpaisi kyllä esitellä omistajan elkein yleisöllekin.

 

Catalina Elite -sarjaa myydään ainakin kolmella eri värisävyllä, pähkinänruskeana, savunmustana ja rubiininpunaisena, jollainen kokeiltavana ollut ja kuvassa näkyvä settikin oli. Kokonpanoon kuului 20-tuumainen bassorumpu, 10- ja 12-tuumaiset etutomit, 14-tuumainen lattiatomi sekä 5,5x14-tuumainen virvelirumpu.

Catalina Elite -sarja on hinnaltaan Gretschin malliston alempaa keskiluokkaa, kyseessä on siis suhteellisen edullinen, noin 1 500 euroa maksava perussetti. Sen rungot valmistetaan kuusikerroksisesta mahongista, minkä huomaa heti rumpuja laatikosta nostaessa; ne ovat suhteellisen kevyitä. Toki painoa jonkin verran on, mutta etutomien RIMS-tyyppinen kelluva kiinnitysjärjestelmä, nimeltään GTS Suspension System, tuottaa muiden metalliosien ohella painosta merkittävän osan.

Perussatsiin ei kuulu symbaalitelineitä sen paremmin kuin polkimiakaan, vaan sellaiset on hankittava oman maun ja budjetin mukaan erillisvarusteina. Kokeiltavaksi saatiin kuitenkin myös hintaluokaltaan Catalina Eliten pariksi sopivia Gibraltarin telineitä.

 

Teksti: Harri Hölttä, Kuva: Pekka Väänänen

Oheinen ote on lainaus Harri Höltän kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 5/2002. 

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.