Focusrite ISA 430 Producer Pack – iloksi äänittäjälle

|
Image
   Focusriten nimi on tuttu niille, jotka haikailevat tai omistavat huippuluokan huippuhintaisia audiotyökaluja. Nyt kokeiltava Producer Pack on uudislaite, johon on koottu yksiin kuoriin juuri niitä aikoinaan erillislaitteina myytyjä toimintoja, jotka loivat pohjan firman maineelle. Hassunkurista kyllä, nämä erillislaitteet taas pohjautuivat pitkälti 1990 lanseerattuun Focusriten huippujäreään äänipöytään...

Producer Packiksi nimikoitu ISA 430 on itseasiassa enemmän kuin vain tyypillinen täysinvarusteltu äänikanava mikrofoni- ja linjatuloineen, monipuolisine taajuuskorjaimineen, erillisine kompressori- ja gate-toimintoineen sekä ässäsuotimineen ja loppuviimein jopa monikaistaisine limittereineen. Tarvittaessa pakki voidaan nimittäin jakaa kahdeksi erilliseksi lohkoksi, joista ensimmäinen sisältää etuvahvistimen sekä taajuuskorjaimen, ja toinen lohko dynamiikan työstöön tarvittavat työkalut.

Toisaalta kaksi työkalupakkia voi nivoa yhteen välijohdoilla, jolloin dynamiikan työstökin luonnistuu stereomuodossa.

Viimeksimainitun yhteydessä on suureksi iloksi myös erillisvarusteena myytävä digitaalikortti, jolla valmiin analogisen signaalin saa muunnettua numeraaliseen muotoon, neljällä eri näytetaajuudella ja kolmella eri bittisyvyydellä. Eikä kortilla ole muuntimia ainoastaan yhtä signaalia varten vaan itseasiassa se tarjoaa kaksi erillistä muunninta, joita voi käyttää joko stereoksi valjastetun laiteparin yhteisiin tarpeisiin tai sitten vaikkapa kahden eri ohjelmalähteen muuntamiseen.

Itseasiassa digitaalikortti mahdollistaa Producer Packin käytön kolmena erillisenä laitteena: taajuuskorjain ja dynamiikka-lohko toimivat kumpikin esimerkiksi mikserin insertteihin kytkettyinä itsenäisinä työkaluina ja digitaalikortti sitten omana, vaikkapa valmiiksi stereoksi miksatun materiaalin A/D-muunnoksesta vastaavana yksikkönä.

Oheinen teksti on ote Lauri Paloposken kirjoittamasta artikkelista, joka julkaistiin kokonaisuudessaan Riffi-lehden numerossa 4/2000.

Riffin irtonumeroita myyvät lehtipisteet ja hyvin varustetut musiikkiliikkeet kautta maan. Irtonumeroita voi myös tilata suoraan toimituksesta.

Sähköposti: asiakaspalvelu@riffi.fi