Harri Koski – kitara merkitsee enemmän, kun sillä on tarina

|
Image

Kitaroita, mielipiteitä, tarinoita soittimien takaa. Suomalaiset kitaristit esittelevät itselleen tärkeitä instrumentteja, ”elämänsä kitaroita”. 
Vuorossa on Mad Professorin Harri Koski

Vaikka vahvistin-/pedaalivalmistaja Mad Professorin toimitusjohtaja Harri Koski omistaa merkittävän määrän vintage-ikäisiä kitaroita ja vahvistimia, hän toteaa ettei ole koskaan rynnännyt ostamaan suuria määriä kerralla. Kysymys on enemmänkin siitä, ettei hän ole myynyt vanhoja pois. Määrä on lisääntynyt pikkuhiljaa, sillä ulkomaille suuntautuvat työmatkat mahdollistavat kiinnostavien kitaroiden löytämisen.
Harri Koski toteaa olevansa sitä ikäpolvea, jolle Marshall ja Les Paul oli ”se juttu”.
– Ostin ensimmäisen Marshall-vahvistimeni jo vuonna 1978, se oli JTM45 vuodelta ’63 tai ’64, ja kuuluu siis 100 ensimmäisen valmistetun satsiin. Se, samoin kuin ensimmäinen sähkökitarani ovat minulla edelleen. Noita vanhoja Marshalleja etenkin löytyi yhteen aikaan ihan pilkkahintaan osto- ja myyntiliikkeistä.
Kun katselee ympärillä olevaa kitaroiden ja vahvistimien määrää, on pakko kysyä: Oletko keräilijä, Harri Koski?

•••

Näin alkaa Timo Östmanin toimittama juttu, jonka pääosissa Harri Kosken lisäksi ovat hänen omistamansa kitarat aina maestro Les Paulin itsensä signeeraamasta Gibsonista 60-luvun Strato- ja Telecastereihin, unohtamatta erikoisia Martineita ja muutamaa harvinaista putkivahvistinta. Todellinen käyttöesineiden museo…

Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 2/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.