Hayden MoFo – kaksi soundia ja lisää hönkää

 

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

Hayden MoFo on 30-wattinen, käsityönä koottu täysputkivahvistin, jolla on kaksi koko lailla erilaista soundia: massiivista ytyä huokuvan amerikkalaisen estetiikan vaihtoehtona on napakan ärhäkkä brittiläinen pusku.

Soundin perusluonne valitaan kytkemällä kitara joko US- tai UK-tunnuksella merkittyyn jakkiin, jonka jälkeen puuhailu on suoraviivaista. Käytössä on yksi kanava gain-säätimestä nelialueisen eq:n kautta mastervolumeen.

Lisää hönkää komppisoundista sooloon siirryttäessä saa jalkakytkintä polkaisemalla ja MoFo-potentiometrillä annostellen. Ekstrapotkua irtoaa hienoisesta kevytrososta aina todella rankasti yliohjattuun sointiin asti. Amerikkalaisen estetiikan puolella skaala ulottuu pehmeästi rosahtavasta mureudesta miltei garymoore-tyyppiseen venyvään pitkäsointiin jopa yksikelaisilla mikrofoneilla. Brittipuolta leimaa vuorostaan keskialueelle enemmän painottuva, häijyn viiltävä ja rikkoutuvan lasin tapaan säleiksi helähtävä sointi. Molemmat perusluonteet säilyttävät selkeytensä erinomaisesti ja isonkin soinnun sävelistä ottaa selvän melko roisisti säröytettynäkin.

Puhdas sointi on kummassakin tyylilajissa täsmällinen ja selkeä. Amerikkalainen tarjoaa bassopuolella tiukkaa ja mehukasta syvyyttä sortumatta muhkeiluun, kun taas brittisävyt löytävät ilmeensä huomattavasti karumman basson, mutta sitäkin räväkämmän keskialueen voimalla. Kummassakin sävelet syttyvät ryhdikkäästi ja ylärekisteri soi heleästi, joskin brittiläisellä on taipumusta tässäkin kohden agressiivisempaan olemukseen.  

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   
23.10.2010
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy