Heikki Malmberg – ajan jakaja

|
Image

Metallibändi Diablosta ja muistakin projekteista tuttu rumpali Heikki Malmberg on tarkka ajasta.

Haastatteluhetkellä ei kelloa tarvinnut vilkaista, mutta rumpusetin takana Malmberg annostelee iskuja ja vaativiakin jakoja täsmällisesti ja koordinoidusti. Tarkkaa työtä hän tekee nuotintajana ja rumpuopettajanakin. 

Ihan alkuun on pakko kysyä päivitystä Diablon nykytilanteesta, onhan edellisen kiekon ilmestymisestä kulunut jo kuusi vuotta, eikä bändiä ole keikoillakaan nähty hiljattain.
– Uuden levyn teko on loppusuoralla ja enää kolme biisiä on vielä vaiheessa. Onhan sitä on pakerrettu jo aika monta vuotta. Varovainen arvio on, että ensi vuonna päästäisiin vihdoin äänittämään lopullisia versioita. Vieläkin mennään aika rauhassa, mutta usko materiaaliin on vahva, Malmberg selittää menossa olevaa vaihetta.
 

Näin alkaa Timo Koskisen toimittama haastattelu. Lue painetusta Riffin numerosta 5/2014, miten hanke etenee, mikä Heikki Malmbergia kiehtoo polyrytmiikassa (katso myös Malmbergin Riffin lukijoille laatima "Pirunnyrkki"  haaste rumpalin koordinaatiolle ja motoriikalle) ja miksi jokaisen muusikon tulisi osata lukea nuotteja.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.