Korg PS60 – keikkamiehen syntikka

|
Image
Image
 

Teksti: Pauli Komonen

Työasema- ja monitoimikiippareistaan tunnettu Korg lähestyy nyt syntikkaorientoitunutta kosketinsoittajaa. PS60 on vaivaton ja edullinen yleismasiina etenkin esiintyvän muusikon tarpeisiin.

Korg on kyennyt ilahduttavasti tuottamaan suhteellisen edullisia laitteita, jotka ominaisuuksiensa puolesta riittävät ammattimaiseenkin työskentelyyn (ks. esim. Korg M50 Riffi 1/2009). Linja tuntuu jatkuvan ja uusi PS60 (Performance Synthesizer) on profiloitu keikkailevan muusikon tarpeisiin, ja performanssia edesauttavat tässä tapauksessa etenkin helppo käytettävyys ja kevyt roudattavuus.

Modulointia ja pitch benderiä varten on tuttuun tapaan joystick, mikä on omaan makuuni miellyttävämpi ratkaisu kuin kaksi erillistä pyörää. Ilotikun tuntuma on hyvä ja se vaikuttaa rakenteeltaan tarpeeksi kestävältä. Tikulla syötetyn modulaatioarvon voi myös jäädyttää vierestä löytyvällä näppärällä lock-painikkeella. Oktaavin ja yksittäisen sävelaskeleen transponointi onnistuu niin ikään helposti paneelin vasemmalta puolelta. Paneelin oikealla puolella on kolmialueinen ekvalisaattori ja modulaatio- ja kaikuefektien perussäädöt.

Puolipainotetun koskettimiston tuntuma on kevyt ja pehmeä, ja yhdeksän erilaista painovoimakkuuden vastekäyrää auttanevat löytämään sopivan tatsin. Soundeja voi moduloida myös painovoimakkuudella, tai keyboard trackingilla jolloin nuotit koskettimistolla matalasta korkeaan kontrolloivat esimerkiksi suotimen avautumista, LFO:ta tai muuta soveliasta parametria.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.