Nayteikkuna

Korg SV-1 – 1970-luvun henkeä uusintakierroksella

 

Teksti: Pauli Komonen
Kuvat: Tommi Posa

Kiiltävien työasemien ohessa Korg vyöryttää markkinoille tasaiseen tahtiin retrohenkisiä tuotteita. SV-1 on keikkapiano, josta löytyy muitakin perinteikkäitä kosketinsoittimia.

Stage vintage piano, vintage-keikkapiano – Korgin punamustan uutuuden olemus ja tehtävä on määritelty selkeästi jo mainosmateriaaleissa. Flyygelit, pystypianot, Rhodes- ja Wurlitzer -variaatiot, urut, klavinetit ja pikkuisen muutakin. Kun lähtökohta äänipolitiikalle on tämä, asettuu SV-1 kilpasille etenkin Clavian Nord Electrojen kanssa. Molemmat instrumentit rakentuvat klassisten kosketinsoundien varaan, tuoden ne kuitenkin teknisesti tähän päivään. SV-1:stä on tarjolla sekä 73- että 88-koskettiminen versio, joista testissä oli ensin mainittu.
Soittimen muodot miellyttivät kovasti omaa silmääni, mutta oleellisempaa on, että ulkokuoressa ja toimintojen esillepanossa on satsattu selkeyteen: kaikkiin keskeisiin toimintoihin pääsee käsiksi suoraan etupaneelin namikoilla, eikä tavanomaista pientä LCD-näyttöä ole ollenkaan. Laite toimii erinomaisen intuitiivisesti ja soundin voi ruuvata kohdalleen vaikka lennossa.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

28.01.2010
|
Pauli Komonen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy