Lauri Tähkä & Revohka – keikkailua veitsen terällä!

|
Image

Lauri Tähkä on levymyynnin, radiosoiton ja keikkasukseen perusteella suomalaisten musiikinkuuntelijoiden suursuosikkeja. Tähkän ja Revohkan keikat ovat taitavan soiton ja laulun juhlaa, mutta myös täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Elonkerjuu-yhtyeen nokkamiehenä kuuluisuuteen noussut Lauri Tähkä siirtyi soolouralle vuosikymmenen alussa, ja kokosi kovista muusikoista seurakseen Revohkan, jonka ydinjoukko on kulkenut artistin matkassa tähän päivään asti.

Neljännen sooloalbuminsa kunniaksi Tähkä bändeineen lähti maan kattavalle ”Palavaa vettä” -konserttikiertueelle, joka kulki keväällä yli kahdenkymmenen salin kautta Helsingistä Kuusamoon.
Kiertueen miehistö kokonaisuudessaan on tusinan vahvuinen. Tekniikasta huolehtii Marko Ketolan (saliääni), Petri Mähösen (monitorit), Marko Karnilan (backline) ja Kristoffer ”Toffe” Svenin (valot) tiimi. Tekniikan ja bändin lisäksi kiertuemiehistöön kuuluu bändibussin kuljettaja ja fanituotteiden myyjä. Kiertuekalusto ja tekniikkaryhmä kulkee kuorma-autolla, saapuu konserttipaikkoihin ennen esiintyjiä ja poistuu heidän jälkeensä. Bändi siirtyy paikkojen välillä omaan tahtiinsa.

Tyhjässä Finlandiatalon salissa Revohkan soundcheckissä taajuusspektrin keskialue alkaa täyttyä laulujen ja rumpujen lisäksi lukuisista melodia- ja harmoniasoittimista: on kolme kitaraa, kiipparit ja kovalevyraitojakin. Miten tästä selvitään kaikuisissa konserttisaleissa?

– Pitää vain rohkeasti hyllyttää eri elementtejä. Ei kannata pyrkiäkään tekemään jokaisesta soundista itsenään maailman suurinta, vaan päin vastoin kaventaa ja sovitella soundeja toisiinsa, Marko Ketola toteaa salimikserin takaa.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama jättiraportti tapahtumapaikalta. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 3/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessan.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!