Line6 DL4 & MM4 – tien näyttäjäksi muita jäljittelemällä!

|
Image
   Kalifornialainen Line6 on viime vuosina herättänyt huomiota mallinnustekniikkaan perustuvilla vahvistimillaan Ax212, Flextone ja Spider. Myös suoraan linjasoittoon suunniteltu Pod-etuaste, sekä Pro Toolsiin niveltyvä Amp Farm plug in -softa ovat löytäneet tiensä monen kitaristin ja studion varusvalikoimaan. Nyt Line 6 tavoittelee pikkaajien sydämiä maineikkaita efektipedaaleita mallintavilla DL4- ja MM4 -rasioillaan.

Line6:n uutukaiset on rakennettu erittäin tukeviin valumetallikoteloihin ja kaikesta näkee, että pelit on tehty keikoilla käytettäviksi. Laaja kumipinta pohjassa pitää lootat aloillaan ja mekaniikka on vankkaa laatua liittimistä polkukytkimiin saakka.
Molemmissa pedaaleissa on true bypass -kytkentä, liitynnät stereona sekä sisään että ulos, kiertokytkin efektien valintaan, viisi parametrien säätöpotikkaa, ja hännän huippuna expression pedaalin liitäntä, jonka avulla voidaan kaikkia parametreja hallita realiaikaisesti. Delay-pedaalissa on 16 legendaarisen viive- ja kaikupolkimen mallit nauhakaiuista 14 sekunnin looppisampleriin saakka. Tarjolla on kolme muistipaikkaa, sekä tap tempo -poljin. Modulaatiomallintajassa on 16
klassikkopedaalin mallit, joista sommiteltuja soundeja voi tallentaa neljään muistipaikkaan.
 

Oheinen näyte on ote Jarmo Hynnisen kirjoittamasta laitearviosta, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Riffi-lehden numerossa 2/2000.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.