Logic Studio 2 – soittajan työkalupakki

|
Image
Image
 

Teksti: Tommi Saarela

Logic Studion kakkosversio on uuden Logic Pro 9:n ympärille paketoitu ohjelmistokokonaisuus, joka tarjoaa entistä muhkeamman audiosekvensserin lisäksi uutuusherkkuja varsinkin kielisoittajalle.

Keikkakäyttöön suunnitellun MainStage 2:n ja Soundtrack Pro 3 -videoäänisoftan lisäksi Logic Studio -paketista kuoriutuu kymmeniä tehosteplugareita, läjä softasyntetisaattoreita sekä tuhansia Apple-luuppeja. Valmistajan tavoitteena on ollut tarjota yhdestä laatikosta kaikki soittajan kaipaamat eväät biisin tekemiseen, äänittämiseen, miksaamiseen ja esittämiseen.
Logic Studio 2:n ydin on tietysti Logic Pro 9, jonka käynnistyttyä syntyy vaikutelma, että Emagic-yhtiöltä Applelle siirtymiseen liittyneet käyttöliittymäuudistukset on saatettu päätökseen edellisessä versiossa, eikä mitään kulttuurishokkeja ole enää luvassa. Applen hoivissa saksalainen pro-henkinen insinöörimeininki on saanut väistyä. Äänitysstudiot ammattilaisineen eivät taida olla Applen näkökulmasta se houkuttelevin kohderyhmä, vaan uusin Logic kosiskelee yhä selvemmin soittajapiirejä – suunnassa kun näyttäisi olevan enemmän pipoja ja lompakoita. Applen ekonomistit ovat varmaan laskeneet, että valtaosa nykypäivän proggiksista väännetään joka tapauksessa kotipajoissa ja treenikämpillä.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.