Nayteikkuna

M-Audio ProjectMix – hei, me miksataan!

 

 

M-Audion toiminta on vilkastunut sen jälkeen kun se otettiin Avidin ja Digidesignin haltuun. Yhtiön digitointiboksien ja midikontrollereiden tuoteperhe on saanut isoveljen, joka sisältää äänikorttitoiminnot ja mikseriohjaimen yhdessä jykevässä paketissa. Hiiri ja näppis mäkeen, ja sormet pöydälle!

 

M-Audion julkaisemalle audiosekvensserien tarpeisiin suunnitellulle ProjectMix I/O -laitteelle voi ennustaa hyvää tulevaisuutta. Hintaluokassaan laite tarjoaa hienoja ominaisuuksia, kuten yhdeksän hienojakoisella resoluutiolla toimivaa kosketusherkkää motorisoitua kanavaliukua.
Kun edullisillakaan kotitietokoneisiin perustetuilla softapohjaisilla virtuaalistudioilla ei nykypäivänä ole juuri rajoituksia kapasiteetin ja ominaisuuksien suhteen, rajoitukset tulevat vastaan lähinnä ergonomiassa ja käyttömukavuudessa. Tietokonehiirtä ja näppäimistöä kun ei ole suunniteltu moniraitaiseen äänitykseen, editointiin ja miksaukseen.

Miksausrauta on siksi pysynyt arvossaan työpöytästudioiden aikakaudellakin, joskin korkea hinta on pitänyt edistyneemmät ominaisuudet kaukana jokamiesluokasta. Tähän asti. ProjectMix I/O palauttaa hiirinysväyksessä puutuneen tuntoaistin kaikkiin sormenpäihin, ja mikä parasta, yhdistää ohjainpintaan monikanavaisen audiosovittimen ominaisuudet.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

21.07.2009
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy