Parker PM20Pro - kevyt, kaunis ja monipuolinen

|
Image
 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Parker Guitars tuli 1990-luvulla tunnetuksi epätavallisella Fly-kitaralla. PM20Pro on uudemman ja perinteisemmän Singlecut-mallin edullinen painos.

Parker PM20Pro rakennetaan kustannussyistä Indonesiassa. Varsin näyttävässä liimakaulaisessa sähkökitarassa yhdistetään onnistuneesti perinteisen Les Paul -kitaran perusideaa Parkerin omaleimaiseen ulkonäköön, pitkään mensuuriin ja nykyaikaisiin detaljiratkaisuihin.

Kevyt ja kaunis

Ergonomia on yksi tärkeimmistä avainsanoista Parkerin filosofiassa, ja tämän huomaa myös selkeästi PM20Pro:ssa. Testiyksilömme on miellyttävän kevyt ja soitin löytää tasapainonsa ongelmattomasti kaikissa soittoasennoissa. Ohut mahonkirunko ja takapuolen viisteet – joista yksi myötäilee soittajan rintakehää/vatsaa ja toinen helpottaa vasemman käden soittoa ylimmissä asemissa – lisäävät edelleen soittomukavuutta.

Kaulaliitos on erittäin sulava, eikä kaulan pyöreä ja täyteläinen profiili ole sekään mikään huono juttu. Loppusilauksen tuo erinomainen nauhatyö, nauhojen keskikokoinen profiili ja otelaudan loiva kaarevuus.
PM20Pro hehkuu hillittyä eleganssia: rungon loimuvaahteraviilun kauniit syykuviot loistavat miedon teaburst-värityksen läpi ja koko komeutta kehystää monikerroksinen reunalistoitus aidoilla helmiäisillä höystettynä. Sysimusta eebenpuinen otelauta sekä mustat metalliosat täydentävät kuvan juuri sopivasti.
Työnjälki on kauttaaltaan todella hyvää – pieni liimatahra otelaudassa satulan lähellä on testiyksilön ainoa stiplu.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.