Nayteikkuna

Proel Mi10 – pikkumikseri on kelpo apuri

Proel M10 @Riffi ©Tommi Posa
Proel M10 @Riffi ©Tommi Posa

Miksaamisessa ei aina ole kyse kymmenistä kanavista tai sadoista raidoista. Miksausta tarvitaan myös esimerkiksi trubaduurin laulumikin ja kitaran toisiinsa sovittamiseen, oman kuuntelumiksauksen koostamiseen studiossa tai keikalla, pippaloiden taustamusiikin ja juontojen hoitamiseen, tai vaikka tietokoneen ympärille kasatun tuotantokeskuksen satunnaisten lisäliitännäisten reitityksiin.

Silloin tarvitaan sopiva valikoma liitäntöjä ja asiallinen äänenlaatu, eikä näppärä kokokaan ole liiemmin haitaksi. Jos mukana on vielä käypä efektilaite, niin paketti alkaakin olla kasassa.
Proel Mi10 on juuri tällainen laitos: paketissa on kaksi phantom-syöttöön kykenevää mikrofonikanavaa bassoleikkurein ja kolmialueisin ekvalisaattorein varustettuna, neljä stereokanavaa linjatason signaaleille (+4/-10-valinnalla), päälähtöjen rinnalla erillinen tarkkaamokuuntelun syöttö sekä 16 valmista maustetta tarjoava efektiprosessori. Ja stereotallentimen syöttö- ja kuunteluliitännät RCA-liittimin kaiken jatkeeksi.

Mi10:n metallikotelo vaikuttaa vankalta, potentiometrit tähän koko- ja hintaluokkaan tyypilliseen tapaan hieman huterilta. Mutta ainoa varsinainen miinus kirjataan heppoisasta virtalähteen johtoliittimestä – paikoilleen tökätty liitin jää törröttämään suoraan ulospäin mikserin takalevystä ja on alttiina niin iskuille kuin nykäyksillekin. Suorakulman mallinen johtoliitin auttaisi jo paljon, vedonpoistin sen apuna täydentäisi homman. Kotikonstina suosittelen vedonpoistajaksi pientä nippusidettä ja sille sopivaa, liimakiinnitteistä ankkuria takalaitaan.
Äänipuolelle ei miinuksia kirjata lainkaan, sillä niin mikrofoni- kuin linjakanavatkin toimittavat tehtävänsä asiallisesti. Kun efektilaitekin tuottaa vallan kelpoisia perusmausteita miksauksen höysteeksi, voi vain todeta että Proelin minimikseri soveltuisi kaikkiin alussa esiteltyihin käyttötapoihin erinomaisesti.

Hintaluokka: < 200 E

Lisätiedot: Noretron Audio

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta
 

02.01.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy