Rock ja basso - niinpä tietenkin!

|
 

Warwick on tunnettu laadukkaista ja sen myötä myös hinnakkaista sähköbassoistaan, joissa ergonomia ja kelpo sointi yhdistyvät esimerkillisellä tavalla. Nyt näiden jo paikkansa vakiinnuttaneiden soitinten rinnalle on tuotu edullisempi Rockbass-mallisto, jonka valmistusmaa on Kiina. Otimme maistiaiset heti, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.

Koesoittoon valittiin nelikielinen Rockbass Corvette Basic, joka on passiivielektroniikalla varustettu perusmalli. Muotoilun suhteen kyseessä on ilmiselvä Warwick, mutta materiaalivalinnoissa Rockbass Corvette on omillaan. Warwickin usein käyttämien eksoottisten ja kalliden puulajien sijasta basso on veistetty perinteisemmistä ja samalla edullisemmista aineksista, rungon ollessa leppää, kaulan vaahteraa ja otelaudan ruusupuuta.

Runko on koottu kahdesta lankunpalasta, joiden kauniit syykuviot ovat saaneet läpikuultavaksi peitokseen erinomaiseen kiiltoon viimeistelyn mustan lakkapinnan. Rungon muotoilu on äärimmäisen aistikas, eikä ainuttakaan kulmikasta kohtaa näy tai tunnu missään.

Vuorivaahterasta veistetty kaula on tehty tyypilliseen Warwick-tapaan. Ensin yhtenäinen lankku on sahattu pituusuunnassa kolmeen yhtä leveään viipaleeseen, joista keskimmäistä on sitten pyöräytetty 180 bastetta pituusakselin ympäri ennenkuin viipaleet on liimattu toisiinsa takaisin kiinni. Menettelyn ansiosta kaulasta saadaan lujempi, sillä viipaleiden syyrakenteet tasapainottavat toinen toistaan.

Kaulaprofiili noudattaa sekin Warwickin perinteitä. Satulan taustapuolella on tyypillinen lapaa tukeva paksunnos ja itse kaulan poikkileikkausta voi kuvaillu tuhdiksi Fenderin Jazz-basson muunnelmaksi.

Oheinen ote on alku Martin Berkan kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 5/2002. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.