Samuli Kosminen – käsin tai kapuloilla, kunhan svengaa...

|
 

Samuli Kosminen (os. Koskinen) tunnetaan ensisijassa Suomisoulin suurten nimien Aki Sirkesalon ja Sami Saaren bändeistä. Sirkesalon ryhmässä mies hoiti perkussiokiskaa ja Saaren bändissä hän soittaa rumpuja edelleen. Jos Suomen Komppi on Anssi Nykänen ja Harri Rantanen, on Suomen Soul-komppi Samuli Kosminen ja Jukkis Kiviniemi. 

Vuolassanainen, vilkas ja avoin, siinä Samuli muutamalla sanalla. Varsinkin Suomisoul-ympyröistä tuttu, mutta ei mitenkään siihen rajoittunut lyömäsoittaja on miellyttävä tuttavuus ja ennenkaikkea erinomainen rytmikko. Syvästä poljennosta - funkista, soulista ja reggaesta, mutta myös kartoittamattomista rytmeistä kiinnostunut muusikko istahti alas kanssani eräänä lauantaina, itseasiassa 26-vuotissyntymäpäivänään, käydäkseen läpi tähänastista uraansa ja kertoakseen näkemyksiään perinteisen ja uudemman perkussiotaiteen sekä oman artistisen filosofiansa polttopisteistä. 

Kuten monen muunkin tekijänimen kohdalla, myös Kosmisen lahjat ja taipumukset tulivat esille jo varhain. Samuli oli jo pienenä nassikkana erittäin kiinnostunut rytmeistä takoen kaikkia sopivia purkkeja ja purnukoita. Toinen lapsuusvuosien suosikki-instrumentti syntyi. kun sohvatyynyt järjesteli rumpusetinomaisesti. Tutut luonteenpiirteet olivat jo tuolloin hyvin kehittyneet. 

- Meidän mutsi hoiti lapsia kotona ja mulla oli tapana organisoida rytmisiä leikkejä, joissa soitettiin Kake Singersien Kake-Rockin ja muitten biisien päälle. Musta oli käsittämätöntä, etteivät muut osanneet heti vetää oikeassa tempossa oikeita juttuja biisien päälle, muistelee Samuli Kosminen hymyillen musisointinsa alkutaivalta. 

Toista vuosikymmentä ehti kuitenkin kulua, ennenkuin Samuli totesi faijalleen kolme-neljätoistakesäisenä 
- Nyt tarttee saada se rumpusetti!

Teksti on ote Sami Sarhamaan kirjoittamasta laitearviosta, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerosta 6/2000. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin kaikki hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.