Sonarworks Reference 4 Studio Edition – virittämällä kohti täydellisyyttä

|
Image

Sitten kun huone on akustoitu mahdollisimman otolliseksi audiotyöhön ja kalusto sijoitettu ihanteellisesti, on sopiva aika virittää kuuntelua vielä sähköisesti.

Nykyaikainen tuotantotapa rassaa alan konventioita. Työtä tehdään usein paikoissa, joita ei ole alkujaan suunniteltu studioiksi. Kalustonkin kokoaa toimintakuntoon henkilö, jolla ei ole akustiikkaan välttämättä kovinkaan syvällistä kosketusta, vaikka soundikorva riittäisikin hittien tekoon. Arkimaailmassa joutuu myös tottumaan kompromisseihin ja annettuihin raameihin – huoneiden mittoja ei ehkä voi muuttaa, ja joku toinen käyttää samaa tilaa johonkin muuhun tarkoitukseen.

Kun ympäröivät puitteet ja laitteiden asemointi on kuitenkin ensin huoliteltu niin pitkälle kuin mahdollista, voidaan työpisteen toimivuutta kohentaa edelleen virittämällä kaiutinten toistokäyttäytyminen sähköisesti. Tätä päämäärää palvee Sonar-worksin Reference 4 Studio Edition, mittamikrofonin ja ohjelmiston muodostama pari.
Reference 4:n käyttö on äärimmäisen helppoa ja ohjelma opastaa läpi jokaisen työvaiheen. Näin täytyykin olla, sillä käyttäjä on mitä todennäköisimmin mittaustoiminnan vinkkelistä amatööri.

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 2/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.