Nayteikkuna

Steel-pannu soikoon

  Terästynnyristä valmistettava Steel Pan syntyi noin kuusikymmentä vuotta sitten Karibian Trinidadilla ja kyseessä on ainut täysin uusi akustinen soitin tällä vuosisadalla.

Erikoistapauksiin aiemminkin lukijoitamme perehdyttänyt Taisto Kuortti kävi Karjaalla katsastamassa, kuinka tynnyri taipuu soittimeksi suomalaisen taitajan käsissä. Ja miten kalypso kohtaa Sibeliuksen...

Ensimmäiset Trinidadin soittimet tehtiin peltisistä keksipurkeista, roskatynnyreiden kansista ynnä muista sopivista materiaaleista, ja niissä oli vain muutama soiva ääni. Nykyisin rakentajat saavat mahtumaan yhteen tynnyrinpohjaan jopa yli 30 eri korkeudelle viritettyä ääntä ja soittimella voidaan soittaa kaikissa sävellajeissa...

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/1999).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

21.07.2009
|
Taisto Kuortti
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy