T.C. Electronic M-One & D-Two - kirkasta ja hyvää!

 

 T.C. Electronicin uusi multiefekti M-One ja viivelaite D-Two on suunnattu niille pienpajojen omistajille ja keikkamiksaajille, joitten budjetti ei aivan riitä raskaampiin M-2000-, M3000-, tai M5000-prosessoreihin. Perinteet kuitenkin velvoittavat TC:tä eikä uutukaisten soundissa ole tingitty tippaakaan.

 

M-One on multiefektiprosessori, josta saadaan varsinkin kaikuja, mutta myös viiveitä, dynamiikkaprosessointia, choruksia, flangereita ja niin edelleen. Laitteessa on kaksi erillistä DSP-prosessoria, joilla saadaan aikaan kaksi erilaista, samanaikaista stereo-tehostetta. Ulkoiselta asultaan M-Onen kanssa identtinen D-Two on monipuolinen viivelaite, jolla on helppo tehdä mitä moninaisempia tempopohjaisia tehosteita. Normaalin feedback- viiveen lisäksi DeeKakkoseen voidaan naputtaa suoraan etulevyn Tap-näppäimellä rytmisiä viive-efektejä, joissa on jopa 10 itsenäistä ja eripituista viivettä. Toinen hieman harvinaisempi viivetyyppi D2:ssa on Dynamic Delay, jonka TC esitteli legendaarisen perusviiveensä 2290:n myötä. Dynamic Delay antaa mahdollisuuden säätää viivästetyn signaalin voimakkuutta tulotason mukaan, jolloin soitettaessa efekti kuuluu hiljempaa ja fraasien välissä lujempaa.


Oheinen näyte on ote Sami Sarhamaan kirjoittamasta laitearviosta, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Riffi-lehden numerossa 2/2000. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla. Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

21.07.2009
|
Sami Sarhamaa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy