Nayteikkuna

Viisi kieltä ja oivaa murinaa

 

Bassoihin erikoistunut soitinrakentaja Greg Curbow ei ole koskaan kainostellut valtavirrasta poikkeavien materiaalien käyttöä. Eksoottiset puut ja Rockwoodiksi nimetty eräänlainen erikoisvaneri ovat näyttävästi esillä käsityönä veistettävissä Curbown huippumalleissa (Riffi 3/96). Nyt Cortin toimesta valmistettavissa ja edullisemmissa kansanmalleissa käytetään sitten erilaisia ihmisen luomia keinoaineita.

Cort Curbown runko on valmistettu Luthite-nimisestä, erittäin hienosolukkoisesta vaahdotetusta muovista. Aiemmin tätä samaa jämäkkää ja helposti muotoiltavaa materiaalia on menestyksellä käyttänyt jo Ibanez Ergodyne-sarjassaan. Itsessään Luthite on väriltään valkoista, mutta sen värjäys ja pintaviimeistely voidaan tehdä monella tavalla. Koesoittimen kuosi oli erittäin uskottava jalopuujäljitelmä, jota ei valitettavasti kumminkaan jatkossa ole enää tarjolla. Mallistoon jäävät vain sininen ja punainen väri, metallinhohtoisena kumpainenkin.

Rungon muodot ovatkin sitten lähinnä henkeä salpaavia. Sutjakat kaarteet tuovat pienikokoisen soittimen suoraan nykyaikaan, eikä aiemmasta Boutique-mallistosta ole kuin aavistus jäljellä...

Teksti: Martin Berka, Kuva: Pekka Väänänen

 

Oheinen ote on lainaus Martin Berkan kirjoittamasta artikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 4/2001. Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Paluu lehteen

 

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy