Nayteikkuna

AKG DMS Tetrad – nelikanavainen digilangaton

Lupavapaata 2,4 gHz:n kaistaa käyttävä DMS Tetrad on nelikanavainen digitaalinen langaton järjestelmä, jonka vastaanotin toimii tarvittaessa myös mikserinä.

DMS Tetradin perusta on nelikanavainen vastaanotin, jonka käyttö on tehty mahdollisimman simppeliksi. Jokaiselle kanavalle on volume-säädön ohessa vain yksi kaksitoiminen painokytkin ja kolmen ledin verran merkkivaloja. Vakaan radioyhteyden lisäksi ledit ilmoittavat liian kovasta signaalitasosta sekä lähettimen paristojen varauksen hiipumisesta.

Kunkin kanavan oman erillisen analogilähdön lisäksi takalaidasta löytyy neljä kanavaa summaava monolähtö, jota käytettäessä kanavien keskinäinen balanssi miksataan etulaidan volumesäätimillä. Esimerkiksi seminaari- ja kokouskäytössä Tetrad-vastaanottimen voi kytkeä talon äänijärjestelmän yhteen kanavaan tai vaikka suoraan aktiivikaiuttimeen, ja käyttövalmiina on nelikanavainen langaton äänentoistojärjestelmä.

Musiikkiesityksissä lienee luontaisempaa reitittää jokainen kanava erikseen eteenpäin oman lähtönsä kautta, ja silloin kanavien voluumisäätimillä voi justeerata lähtösignaalien tasot PA-mikserille sopiviksi.

Mainittu painokytkin taas on tarpeen silloin, kun tarkistetaan vastaanottimen kanavan sen hetkinen asetus tai muodostetaan uusi pari jonkin lähettimen ja vastaanottimen kanavan kesken. 

Näin alkaa Riffissä 1/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

03.02.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy