Nayteikkuna

Hehku Customs Bam 2 – kaksi wattia ja jopa vähemmänkin

Oli kyseessä oma pikkustudio tai pieni keikkapaikka, molemmat ovat nykyään soittajan arkipäivää. Pienitehoisille putkivahvistimille on siis koko ajan kysyntää. Otimme testiin tuoreen kotimaisen tulokkaan.

Viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet jopa yhden watin putkivahvistimet, joissa äänen vahvistus perustuu yleensä sekä etu- että pääteasteessa pelkille triodiputkille. Teholtaan tällaiset eivät yleensä keikkakäyttöön taivu, ellei niitä käytä isomman vahvistimen etuasteena tai ellei soittovoluumi ole erittäin alhainen.
Porissa valmistetun Hehku Customsin Bam 2 sen sijaan venyy keikkailuunkin, toki tietyissä rajoissa sekin. Se on teholtaan tuplasti isompi, ja perustuu erilaiseen suunnitteluun. Ainakin käytettyjen putkien perusteella näyttää, että vaikutteita olisi haettu vanhan VOX AC4 -vahvistimen suunnalta, ei toki yksi yhteen.

 

Näin alkaa Riffin numerossa 2/2015  julkaistu käyttötesti, jonka on toimittanut Timo Östman. Hehku-vahvistimen lisäksi tässä samassa Riffin numerossa julkaistiin testiraportteja myös seuraavien valmistajien tuotteista: Cort, D'Addario, JAM, Neutrik, Soultone, Radial, Roland, Sennheiser, Shure ja Steinberg.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

07.04.2015
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy