Nayteikkuna

Kimmo Ahola – tuhansien keikkojen konkari

Kimmo Ahola Riffi, haastattelu
”Balanssi menee kaiken edelle, jos jostain pitää tinkiä niin tingitään soundista. Kun kaikki kuuluu muttei liian lujaa, normikuulija ei piittaa soittiko kitaristi Stratolla vai Les Paulilla!”

Takana yli 30 vuotta äänentoiston ammattilaisena, edessä puolitoista vuotta maailmankiertuetta Nightwishin matkassa. Hän on Kimmo Ahola, tuttu kasvo keikkamikserin takaa.

Mielikuva Kimmo Aholasta nimen omaan keikkamiksaajana istuu lujassa, vaikka hänen työnsä ei olekaan jatkuvaa rundia rocktähtien seurassa. Ahola Mixing Service Oy on toiminut Kauhavalla jo yli 30 vuotta, ja kotitaloon rakennettu studio on yritystoiminnan toinen kulmakivi, alan opetustyö kolmas. Aholasta live ja studio kulkevat mukavasti käsi kädessä, koska perustyökalut ovat samat – mikrofonit ja mikserit. Yhdellä ääni otetaan talteen ja toisen avulla se toistetaan.
– Äänityshommissa ollaan mikkien ja soittimien kanssa tekemisissä ajan kanssa, ja siitä kertyvää kokemusta pystyy hyödyntämään keikalla, jossa mikrofonin laitto ja soittimen tsekkaaminen on ripeä toimenpide, Ahola toteaa.

 

Näin alkaa Riffin numerossa 2/2015  julkaistu haastattelu, jonka toimitti Tommi Saarela.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

07.04.2015
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy