Shure GLX-D Advanced – varmasti perille

Shuren GLX-D Advanced -digilangatonta voisi luonnehtia keskiraskaan sarjan järjestelmäksi. Perus GLX-D:stä se eroaa räkkimallisten vastaanottimiensa, lisäantenniensa ja taajuushallinnointiin käytettävän ja samanaikaisten kanavien määrää kasvattavan Frequency Managerin osalta. 

Kanavamäärältään GLX-D Advanced on kuitenkin suppeampi järjestelmä kuin viime numerossa esitelty Digital Axient -huippusarja ja ennenkaikkea se operoi aivan eri taajuusalueella. Axient käyttää TV-lähetyksiltä vapaaksi jääviä alempia kaistoja, kun taas GLX-D Advanced operoi lupavapaalla 2,4 GHz:n alueella.
GLX-D Advanced on muutoinkin pykälän verran Axientia kevyempi sarja. Sen vastaanottimissa ei esimerkiksi ole digitaalilähtöä, vaan signaali poimitaan jakeluun analogisena, joko linja-tai mikrofonitasoisena.
Kuulokejakkia vastaanoton monitorointiin ei myöskään ole tarjolla. Jos laajempaa systeemiä haluaa monitoroida kuuntelemalla, niin siihen voi käyttää vastaanottimen aux-lähtöä, josta signaalin voi jakaa vaikka yksinkertaiselle räkkimikserille. Aux palvelee myös silloin, kun signaali halutaan viedä instrumenttivahvistimelle.
Mutta ei tätä sarjaa kuitenkaan ole sopeutettu pelkästään karsimalla ominaisuuksia vaan toiseenkin suuntaan on liikettä. Lähettimen akun lataus sujuu esimerkiksi suoraan USB-kaapelilla, tai vaihtoehtoisesti vastaanottimen etulaitaan integroidulla laturilla, jolla voi ladata vaikka vara-akkua sillä aikaa, kun lähetin on käytössä toisella akulla.

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 5/2017.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

11.10.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy