Nayteikkuna

Tero Pennanen – hyvät soundit varmistavat bändisoittajan soittofiiliksen

“Jos ei treenaa muuta musaa, niin nopeasti huomaa, että kyllä se A-molli löytyy automaattisesti, mutta Gis-duuria pitääkin hetki miettiä.”

Kosketinsoittaja Tero Pennanen on surffaillut vuosia nimekkäiden suomalaisartistien taustabändeissä. Tänä keväänä miehen kiipparikioskista on lähtenyt soundit MTV3:n suoran Kingi-ohjelman fiktiivisten laulajien koko musatyyliarsenaaliin.


Vaikka kosketinsoittaja Tero Pennasta ei varsinaisesti tietäisi tai tuntisikaan, niin nimi on silti saattanut jäädä mieleen monen artistin taustabändistä: ansiolistalta löytyy sellaisia keulakuvia kuin Maija Vilkkumaa, Erin, Irina Björklund, Pepe Willberg ja Paula Koivuniemi. Listaa ovat vuosien varrella täydentäneet monet muut enemmän ja vähemmän satunnaiset tuuraus- ja studiokeikat, ja sovitusosuuksia sekä tuottajan vastuita on monipuoliselle soittajalle kirjattu niitäkin.
– Uskon siihen, että kun työnsä tekee hyvin, niin jää mieleen ja pyydetään seuraavaankin
projektiin, Pennanen sanoo.
Kulunut alkuvuosi Pennaselta kului MTV3:n lauantaisin esitetyssä suorassa humoristisessa Kingi-ohjelmassa, jossa fiktiiviset hahmot kisailivat laulukilpailussa fiktiivisen tuomariston edessä ja oikean yleisöäänestyksen armoilla.

•••

Näin alkaa Riffin numerossa 2/2015  julkaistu haastattelu, jonka toimitti Kalle Heino ja kuvitti Tommi Posa. Juttu on nyttemmin avattu myös Riffin verkkosivustolle ja sen voi lukea esimerkiksi tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

07.04.2015
|
Kalle Heino
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy