Aamukahvilla Msonicilla – onko 360 saliäänen uusi normaali?

|
Image

D&B Audiotechnikin Soundscape johtaa saliääntä kohti vau-elämyksiä.

Tero Höltällä ja Reima Saarisella on hymy herkässä: Vantaan Kalliosolassa Msonicin tiloihin rakennettu demotila on osoittautunut juuri niin hyväksi ja tarpeelliseksi kuin ennakkoon ajateltiin.  Siellä on kevään mittaan järjestetty yleispäteviä seminaareja saliäänijärjestelmän suunnittelun, mittaamisen ja virittämisen tiimoilta sekä pidetty Avidin mik-sereiden sekä ProToolsin plugareiden käyttökoulutuksia.

Tiedolle on luontaista kysyntää. Audioalan palveluksia tilaavien tahojen laatuvaatimukset sekä tilaisuuksiin saapuvan yleisön odotukset ovat nousussa, laitteistojen suorituskyky ja ominaisuudet kasvussa. Ammattilaisten on tarpeen päivittää osaamistaan jatkuvasti. Siinä ohessa tällaiset koulutuspäivät ovat mainio tapa verkostoitua, olipa osallistuja sitten yrittäjä, keikka keikalta toimeksiantoja sopiva free-teknikko tai pitkällä pestillä taloon rekrytoitu vakinainen työntekijä.

Msonicin saliin mahtuu helposti koululuokallisen tai parin verran väkeä, ja suosio on jo osoittanut, että tuollainen määrä kiinnostuneita kyllä saadaan helposti paikalle, kunhan aihe on ajankohtainen. Maahantuojalle on toki tärkeää, että sama tila palvelee myös tuotteiden esittelyä. Tämä on huomioitu ja puitteet ovat suotuisat niin ääni- kuin valopuolenkin kamppeiden demoille.

Korkeutta on reippaasti ja tila on rajattu isommasta hallista alan omilla metodeilla – katonrajaan nostettuun trussikehikkoon ripustetut monikerroksiset verhoseinät huolehtivat myös akustiikasta. Annetaan Reima Saarisen kertoa: 
– Oltiin aikanaan lähdössä Karjalaisen rundille ja jotain piti keksiä, ettei lavan seinistä pauku kaikki takas ja pilaa koko miksausta. Kysyin Holmin Janilta apua ja se totes yks’kantaan, että ”ai, sä tarvitset sandwichin”.

•••

Näin alkaa Lauri Paloposken toimittama haastattelu, josta selviää em. mainitun sandwichin reseptin ohessa myös saliäänen tulevaisuus. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 3/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessan.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!