Ääntä muistikortille jo toisessa polvessa

 

 

Muistikorttitallentimet jatkavat tuloaan. Zoom H2 on toistaiseksi markkinoiden edullisin tapaus. Sen muita valtteja ovat keveys ja erinomainen äänenlaatu.

 

Muistikorteille tallentavat digitaalitallentimet ovat nousseet jonkinmoiseksi hittituotteeksi viimeisen reilun vuoden aikana. Zoomin H2 on jo firman toisen polven tuote – H4 esiteltiin Riffin numerossa 1/2007 ja se lupasi jo paljon hyvää, vaikka olikin ehkä tavallisille kuluttajalle neliraituri- ja äänenmuokkaustoimintoineen vielä liian täyteen ahdettu ja sekava laite. Siitäkin on vastikään saatu jakeluun kuitenkin uusi käyttöjärjestelmän versio, joka tuo paljon oivia piirteitä nyt testissä käyneen H2:n malliin.
H2:en pakkauslaatikko on hyvin varusteltu: mukana ovat tallentimen lisäksi kantopussukka, 512 Mt:n SD-muistikortti, pöytäjalusta sekä mikkitelineeseen sopiva pidike, tuulisuoja, nappikuulokkeet, virtajohto/muuntaja, RCA-audiopiuha, USB-piuha tietokoneeseen kiinnittymistä varten sekä asiallinen ohjekirja. Itse masiina on kuin pieni partakone, hyvin käteen istuva ja aika kauniskin. Runko on samaa kovamuoviseosta kuin H4:ssakin, ja siitä on ainakin se etu, että paino on saatu pudotettua aivan minimiin, 110 grammaan.
Mahdollisimman vähän kansilevyn pinnasta ulkonevat kytkimet (virta, äänenvoimakkuus ja äänitystaso) on fiksusti sijoitettu laitteen molemmille kyljille. Etupaneelissa on sitten 128 x 64 pikselin pienehkö näyttö ja suhteellisen hyvätuntuiset – joskin isosormiselle kaverille hankalaksi käyvät – painosensorit äänitykselle, toistolle ja menu-valikossa liikkumiselle.

Treenit talteen

Ei kun tavara ulos kaukalosta ja soittotreenejä äänittämään. Manuaalin välistä löytyvä nopean käyttöönoton A-nelonen jeesaa saman tien vauhtiin. SD-kortti sisään, pikainen formatointi varmuuden vuoksi ja laite on valmis hommiin. Pohjaan kiinnitettävä klunssi, joka solahtaa esim. 57/58-tyyppiseen perusmikkiadapteriin, osoittautuu näppäräksi, sillä mikkiständi on ylivoimaisen kätevä apuväline laitteen sijoittelussa sopivaan paikkaan. Klunssista kiinni pitämällä estetään myös kiusalliset hankaus- ja runkoäänet, jos käy äänittämässä vaikkapa Grateful Deadin keikan.

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 7/2007).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Tom Nyman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy