Akateemista lyöntiä

|
Image
 

 

Markus Ketolasta leivottiin tänä talvena Suomen ensimmäinen rumputohtori. Riffi päätti tivata mieheltä itseltään, miten tohtoriksi väitellään kapulakielellä. Samalla selvisi yhtä ja toista rumpujen soiton jalosta taiteesta.

 

Rummustosta löytyy loputtomasti erityispiirteitä muihin soittimiin verrattuna, jos Markus Ketolalta kysytään. Esimerkiksi, jokaisesta rummuston osasta kuka tahansa saa helposti yhdenlaisen äänen, mutta sitten vaikeuskerroin vasta kasvaakin, kun yritetään löytää niistä enemmän sävyjä.

– Yhdestä rummusta tai symbaalista voi kaivaa paljon värejä. Sitä huomaa, ettei setin tarvitsekaan olla iso, kun malttaa keskittyä kerrallaan yhteen rumpuun, ja kuunnella mitä siitä saa irti.

Teksti: Tommi Saarela, Kuva: Markus Bremer

 

Oheinen teksti on alku artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.