Allen & Heath Qu-SB – lavarasia onkin mikseri

|
Image

Kun miksauspintana käytettävä tabletti kerran liikkuu langattomasti salissa minne vain, ei mikseriä tarvitse tehdä perinteiseksi pulpettimalliksi, eikä kaukokaapeliakaan välttämättä tarvita. DSP mahtuu lavarasian muotoiseen koteloon ja taas säästyy vaivaa ja aikaa.

A siahan ei ole ihan noin yksinkertainen ja siksi Allen & Heath valmistaa Qu-miksereitä viitenä eri versiona, joista kolmessa suurimmassa on kosketusnäytön lisäksi myös fyysisiä säätimiä. Sarjan toiseksi pienimmässä Qu-Pacissa siirrytään lavarasiaa muistuttavaan rakenteeseen, jossa miksaamiseen on tarjolla sekä laitteen oma kosketusnäyttö että iOS-applikaatiot.

Nyt testattu Qu-SB on malliston pienin ja sen käyttö perustuu kokonaan applikaatioihin, joita on tarjolla kaksi erilaista: saliäänen tarpeisiin mitoitettu iPad-sovelma sekä muusikoiden henkilökohtaiseen monitorointiin räätälöitu iOS- ja Android-puhelimissa toimiva Qu-You.

Qu-SB:ssä on itsessään 16 analogista tulokanavaa, mutta miksausvalmiuksia tuplasti. Tulokanavien määrän saa laajennettua 32:een liittämällä Allen & Heathin dSnake-formaatin mukaisen aktiivisen lavarasian Cat5-kaapelilla mikseriin.

 

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 3/2017.

•••

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.