Allen & Heath SQ5 – kompakti räkkimikseri

|
Image
Image

”Parin tonnin” digitaalimikserimarkkinoilla kilpailu käy yhä kuumana ja uusia malleja kyseiseen hintaluokkaan ilmestyy taajaan. Viimeisimpänä Allen & Heath SQ-sarja, johon kuuluvat mallit SQ-5 ja SQ-6.

Muilta osin identtiset mikserit eroavat sekä mikserin kanavaliukujen määrän (16 versus 24 kpl) että paikallisten liitäntöjen osalta (16 tuloa / 12 lähtöä versus 24 tuloa / 14 lähtöä). Otimme mittaa kaksikon pienemmästä, SQ-5:stä.

SQ-mikserit on mahdollista kytkeä paikallisten liitäntöjen lisäksi myös Allen & Heathin kaikkiin digitaalisiin lavarasioihin tai vaikka osaksi dLive-järjestelmää S-link-väylän kautta. Lisäksi miksereille on tulossa lukuisia lisäkortteja esimerkiksi Dante- tai Waves Soundgrid -verkkoihin liittymistä varten.
Monien muiden Allen & Heath -digitaalimikserien tavoin kanavien järjestys kuuteen kerrokseen on vapaasti määriteltävissä. Tämän ansioista yleisimmin tarvittavat tulokanavat, DCA-ryhmät tai SQ-5:n tapauksessa jopa ulkopuolisia laitteita ohjaavat midi-liu’ut saadaan ensimmäiselle sivulle, vähemmän käytettyjen jäädessä alemmille kerroksille piiloon.
Kanavien asettelu kerroksiin tapahtuu ”raahaa ja pudota” menetelmällä, mikä toimi muutoin hyvin, mutta ainakin testiyksilön ohjelmistolla kanavan siirtäminen paikasta toiseen ei ollut mahdollista, vaan kanava piti ensin poistaa ja asetella sitten uudestaan haluttuun paikkaan.
Käyttöpinnan muunneltavuus on SQ-sarjalle muutoinkin leimallista: mikserin paneelissa on vain kourallinen yhteen tehtävään nimikoituja painikkeita ja enkoodereita, muut asiat tehdään joko kosketusnäytöllä tai käyttäjän vapaasti määriteltävillä painikkeilla.

•••

Näin alkaa Niko Laasosen toimittama, käyttökokeeseen mikseritesti, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 2/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.