Nayteikkuna

Allen & Heath Zed-10FX- pikkumikserillä myös keikka talteen

 

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

Terve, kohinaton ääni, asialliset kanavakorjaimet ja oma arkitarpeet täyttävä efektimylly – siinä pääainekset joilla A&H:n pikkumikseri perustelee paikkansa lavalla.

Pieni kokoonpano tulee toimeen oikeastaan melko vähällä. Tarvitaan pari kanavaa mikrofoneille ja/tai instrumenteille, jokunen linjatulo, syöttö lavamonitoreille, sekä äänenmuokkausta eq:lla ja vakioefekteillä. Asialliset liitynnät tullen-mennen ovat lähtövaatimus, usb-väylä äänitykseen tai valmiin musiikin soittamiseen jo pikkuplussaa, vaikka ominaisuus onkin yhä yleistyessään muuttumassa oletusnormiksi. Nämä hakuehdot Allen & Heath Zed-10FX täyttää komeasti.

Monokanavien kolmialueisissa korjaimissa on tehoa +/- 15 dB, manuaalin mukaan käytännössä jopa hieman enemmän. Basson (<80Hz) ja diskantin (>12kHz) vaikutusalueet ovat käytännölliset, ja keskialueen korjaimen vaikutustaajuuden voi kohdistaa erittäin laajassa haarukassa (120–4000Hz). Kaistan leveyttä ei kerrota, mutta jälki on miellyttävää kuunneltavaa rajummillakin veivauksilla, eikä pahoja sivuvaikutuksia ilmene. Kanavakorjain onkin erittäin onnistunut paketti, jolla soinnin muotoilu sujuu musikaalisesti ja ongelmitta.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

04.02.2011
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy