Ampeg ja putki DI-boksissa

 

 

Ampegin SVTDI on putkisoundin ystäville tarkoitettu DI-boksi, joka lupaa aidon Ampeg-soundin niin basistille kuin myös kitaristille ja kosketinsoittajallekin.

 

Ampegin SVTDI on raskaan sarjan DI-boksi jo pelkästään koon, painon ja kotelon jämäkkyyden vuoksi. Tämä kahden ja puolen kilon painoisen laatikon voi rauhallisin mielin ottaa keikkarundille, se on rakennettu kestämään myös hieman rankemmat olosuhteet.

Vaikka SVTDI kytketään sähköjohdolla seinärasiaan, on Ampegin DI-boksin toimintaperiaate sinänsä passiivinen. Virtaa tarvitaan 12AU7-putkelle, jolla on tässä laitteessa ainoastaan soundillinen merkitys. Laitetta voi siis käyttää myös ilman sähköä, kun vaan muistaa laittaa painokytkimet Direct-asentoon.
Kun kytkee virran päälle, valaisee oranssi lamppu putkea niin, että voi nähdä putken hohtavan tuuletusaukkojen läpi. Vaikuttaa ensisilmäyksellä vähän hassulta, mutta ratkaisu toimii hyvin merkkivalona hämärällä lavalla.

Ampegin neljä painokytkintä mahdollistavat erilaisia reititysmahdollisuuksia signaalille. Sekä balansoidun XLR-lähdön että balansoimaton thru-lähdön signaalia voi käyttää joko suoraan, ilman että signaali viedään putken läpi, tai sitten putkivahvistuksella höystettynä. Pad-kytkin toimii ainoastaan putkea käytettäessä ja sillä voidaan hiljentää tarvittaessa lähtösignaalin tasoa kuuden desibelin verran molemmissa lähdöissä. Neljäs painokytkin on nimeltään Ground Lift ja se on tarkoitettu mahdollisten esiintyvän maalenkien turvalliseen katkaisemiseen.
 

Teksti: Martin Berka, Kuvat: Tommi Posa

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2007).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy