Anssi Kela – sormenjälki melkein jokaisella raidalla

Tekijänsä nimeä kantavan cd:n ainoa vieraileva soittaja on saksofonisti Heikki Halme. Kaiken muun Anssi Kela on laulanut ja soittanut itse. Hän myös vastaa sävellyksistä sekä sanoituksista, sovituksista ynnä äänityksestä, ja sinettinä kaikelle kannessa on kasvokuvan sijasta sormenjälki.

Seitsemän kuukauden työskentelyn tuloksena valmistui 15 kappaletta, joista valmiille levylle mahtui mukaan 10. Viimeisenä joukkoon seuloutui Levyhylly pelastaa – kappale, josta kaikki oikeastaan jo noin vuotta aiemmin alkoi. GarageBandilla hahmoteltu biisidemo syntyi hiukan kuin vahingossa 1980-luvun soundeilla ja meiningillä, ja se poikkesi radikaalisti kaikesta Kelan siihen mennessä tekemästä musiikista.
"Mä kuuntelin, että tästä tuli nyt tämmöinen, että mitäs mä tällä", kuvailee Kela ensituntojaan.

Edit. huom. 11.11.2015:
Tämä lyhyt näytepätkä on julkaistu 2013 ja se viittaa Anssi Kelan haastatteluun Riffin printtinumerossa 3/2013. Koko haastattelu on nyt luettavissa myös tällä sivustolla tämän linkin kautta

Uutuuslevyn arvio löytyy edelleen Riffin Facebook-sivulta, kuvakansiosta "levyskooppi".

 

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

16.08.2013
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy