Bose T4S & T8S – patenttilääkkeitä soundinpuutokseen

|
Image

Kaksi näppärää digimikseriä vastaavat pienen kokoonpanon tarpeisiin ja liikkeelle pääsee helposti valmiita soitinkohtaisia kanava-asetuksia käyttämällä. Jos haluaa säätää kaiken itse, niin sekin kyllä onnistuu.

Bose T4S ja T8S ovat rinnakkaismalleja, joiden keskeisin ero on kanavamäärässä: T4S on neljän tulokanavan mikseri, jossa on päästereolähdön lisäksi kaksi aux-lähtöä. T8S tuplaa tulokanavat ja auxit, ja kaupanpäällisinä siinä on pylväsmittarit päälähdön stereosignaalille.

Kytkeytymisessä Bosen omiin L1-sarjan aktiivikaiuttimiin on myös eroa. T4S voidaan liittää tiettyihin malleihin digitaalisesti, jolloin se ei välttämättä myöskään tarvitse erillistä virtalähdettä. T8S kytketään PA-järjestelmään analogisesti ja vaatii myös aina oman ulkoisen virtalähteensä. 

Molemmissa malleissa on kaksi USB-liitäntää, joista ensimmäinen on tarkoitettu musiikin soittamiseen muistitikulta, toinen laitteen käyttöjärjestelmän päivityksiin ja preset-kirjastojen sekä Scene-asetusten lataamiseen ja jakamiseen tietokoneen välityksellä.

Suojauksesta kuljetusten aikana huolehtii magneettisesti sijoilleen napsahtava kansilevy, joka on keveydestään huolimatta vankan oloinen ja peittää säätimien lisäksi myös liitinpanelin varjellen mikseriä niin pölyiltä kuin kolhuiltakin. Lukitus on hämmästyttävän pitävää sorttia eikä kansi pomppaa paikoiltaan noin vain töytäisemällä. Silti sen nostaminen pois mikserin päältä sujuu oikealla otteella kätevästi ja voimaa käyttämättä. Jos suojaus epäilyttää, niin topattu laukku on käypä ratkaisu kevyeen keikkailuun ja toisaalta parivaljakon isompi malli mahtuu sekin virtalähteineen rautakaupan tavanomaiseen työkalusalkkuun. Sellainen ei paljoa kustanna ja jääpä salkkuun mikserin ohessa vielä tilaa muutamalle piuhalle ja muulle tarvikkeelle myös.

Käytön ajaksi kummankin mikserin voi asettaa pöytätasolle tai ruuvata pohjastaan esimerkiksi tukevaan kameratelineeseen.  

•••

Näin alkaa käyttökokeeseen perustuva  laitetesti, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Riffin printti-numerossa 3/2019.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!