Nayteikkuna

BSS AR-133 – soitellaan suoraan linjaan

 

Lyhyestä virsi kaunis: BSS Audion tuore AR-133 DI-boksi on muotoiltu hauskasti, sen rakenne on käytännöllinen ja äänipuoli ensiluokkainen.

Rasia on suunniteltu varsin erilaisia käyttötilanteita varten ja tarjolla on sekä jakki- että XLR-liittimellä toteutettu balansoimaton tuloliityntä. Signaalitason sovitusta varten tuloliitinten vieressä on kolmiasentoinen kytkin, jolla voi valita joko useimmille sähkökitaroille soveltuvan 0-tason tai esivahvistimella varustetuille laitteille tarkoitetut 20 tai 40 desibelin vaimennukset. Luonnollisesti tulosignaalin saa poimittua Link-jakista suoraan esimerkiksi bassovahvistimelle.

Lähtöpuolella on balansoitu XLR-liitäntä sekä paristokäytön kannalta hyödyllinen päälle-pois-kytkin ja audiomaan erotuskytkin. Yhdeksän voltin paristo löytyy omasta lokerostaan, joka on helposti paljainkin sormin avattavan, ruuvilla varmistetun luukun takana.

Äänitin AR-133:n kautta sekä muutamaa erilaista bassoa että piezomikrofonilla ladattua akustista kitaraa. Kokeeksi käytin rasiaa myös eri syntikoista ja etuvahvistimista poimittujen signaaleiden taltuttamiseen mikrofonitasolle sekä sähkökitaran puhtaiden komppisoundien pyydyksenä. AR-133 nieli mukisematta kaiken, mikä sisään kaadettiin ja teki sen yhtä mainiosti niin pariston kuin phantom-virrankin voimalla. Ääni välittyi laadukkaasti myös matalia aktiivielektroniikalla ladatun peukkubasson ärjäisyjä myöten, eikä suoraan linjaan soitetut kitarat kuulostaneet lainkaan hassummilta aivan paljaaltaankaan.

Rasian muotoilu on omaperäistä ja samalla käytännöllistä. Sopiva paino pitää murikan paikallaan ja tanakat kumireunukset toimivat sekä liukuesteinä että kolhusuojina. Räkkiin tätä vempelettä on vaikea sijoittaa, mutta lattialla se on kuin kotonaan. Sangen onnistunut tuote siis.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/1998).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 Paluu lehteen

 

 

 

21.07.2009
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy