Damage Control on vahva vaihtoehto

|
Image
 

Teksti: Ari-Jukka Syrjänen

Damage Control -pedaaleilla saa monipuolisia ja nyansseja pullollaan olevia kitarasoundeja. Vaivattomasti soittajan otteita tottelevat efektit löytänevät varmasti omat paikkansa – reilusta koostaan huolimatta.

Damage Control on kitaraefektien markkinoilla uusi tulokas. Peaveyn kanssa yhteistyötä tekevän brändin päämääränä on tarjota kitaristeille soinnikkaita efektejä, joissa olisi sopivasti jotain uutta ja erilaista höysteenä. Testin perusteella uskaltaa sanoa, että omaa jujua myös löytyy.
Testatussa viisikossa on kolme erilaista säröä: Liquid Blues, Solid Metal ja Womanizer. Kaksi muuta kokelasta ovat multiefekti Glass Nexus ja viivelaite TimeLine.
Kooltaan reilunpuoleiset efektit ovat varsin näyttäviä – yhden Damage Controlin vaatimille neliösenteille mahtuisi useampi peruskoon pedaali. Tuhtien valumetallikoteloiden pohjassa on kumipohja, jolla pedaalit haukkaavat alustaansa hyvin kiinni.

Damage Control -efektien kahden painokytkimen toiminta vaihtelee malleittain. Säröpolkimissa painikkeet toimivat kahden särökanavan – Engage ja Nuclear – valitsimina. Engage edustaa komppikanavaa ja Nuclear tuhdimmin yliohjautuvaa soolokanavaa. Muissa pedaaleissa kahdella painikkeella on useampia eri tehtäviä, aina valitun toimintatilan mukaan.
Damage Control -pedaalien signaalitie kulkee kahden 12AX7-putken läpi, ja niihin perustuukin pedaalien harmonisesti rikas perussointi. Putkien kammiot ovat taustavalaistut ja eri värikoodit välittävät soittajalle tietoa pedaalin kulloisestakin toimintatilasta.
Efektien tulo- ja lähtöoptiot vaihtelevat mallista riippuen.

 
  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.