Darkglass Electronics – suomalaisia pedaaleita basisteille

|
Image
 

Teksti: Pirkko Isotalo
Kuvat: Tommi Posa

Bassoefektien valmistajat ovat tyypillisesti kitarapedaaleiden valmistajia, joilla on sitten muutama malli tarjolla myös basisteille. Nyt Chilestä Suomeen rantautunut Darkglass Electronics on keskittynyt nimenomaan basisteille suunnattuihin polkimiin.

Darkglass Electronics on yhden miehen yritys, joka valmistaa pedaaleita käsityönä. Douglas Castron suunnittelemia ja kokoamia malleja on neljä erilaista: optinen kompressori, etuaste ja kaksi säröä. Testissä laitteet olivat pari viikkoa keikka- ja äänitystilanteissa.

Dynamiikka aisoihin

Opressor on nimensä vihjauksen mukaisesti optoelektroninen kompressori. Soinniltaan se on erittäin transparentti eikä väritä soundia niin, että sen olisi korvalla erottanut. Kytkentä on true bypass -tyyppi ja pedaali on käytännössä signaalitiessä täysin näkymätön ja kuulumaton silloin, kun se ei ole päällä.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.